Wednesday, June 26, 2013

Teknik Pengemis Buat Luka Tiruan Untuk Raih Keuntungan


Pengemis-pengemis di negara China terlalu pandai untuk meraih simpati orang ramai di negara mereka hanya kerana ingin mendapatkan duit.
Caranya mudah bagi mereka. Pengemis-pengemis akan membuatkan diri mereka seolah-oleh mempunyai luka yang teruk dan berdarah banyak. Dengan cara itu, orang ramai akan berasa kasihan dan menghulurkan bantuan kepada mereka. Luka yang dilihat sangat teruk sebenarnya hanyalah dibuat-buat sahaja.
Dengan bahan-bahan yang tertentu, mereka mampu membuat luka atau kesan sakit yang teruk di kulit mereka. Bahan-bahannnya adalah:
- Gam
- Pewarna merah
- Span pencuci pinggan
- Pencungkil gigi
- Pengorek telinga

Cara-caranya adalah seperti berikut :
1. Sapukan gam pada kulit dan dibiarkan hingga kering.
















2. Selepas kering, gosokkan sedikit bahagian gam itu dengan span pencuci pinggan.
















3. Pewarna merah disapukan sedikit di bahagian gam.
















4. Gam yang sudah kering di cungkil bahagian tepi dengan pencungkil gigi bagi melihatkan kulit terkopek.
















5. Sapukan pewarna merah dengan pengorek telinga di bahagian yang menampakkan luka dalam.
















6. Siap...
















Mudah kan...selamat mencuba..

13 comments:

Teacher Basariah said...

huhu..macam2 cara orang nak menipu..

Elma said...

Tak patut betul . huhuu

Zaza said...

nampak real..

Tasneem said...

okey dapat tip. nak g mengemis dah, buat partime hehe ^^

Norcahaya Ali said...

ada yang mengemis sekali tengok tepon, pakai s3. sejuk je ati

cahaya ilahi said...

luka tu macam luka betul-betul lah, memang bijak. tapi bijak tak bertempat..-.-"

Rosmiza Ali said...

Pernah baca pasal ni.. Tapi tak ingat kat mana.. Huhu.. Macam2 teknik kat orang zaman sekarang nak menipu.. Manalah asal datang idea macam ni..

Asyiqah Mohd Amin said...

Teknik menipu yg AWESOME ! :D

chinta said...

fuhhhh..tatktik yang agak kreatif...haha...mcam-macam la zaman sekarang nih..

Norhasniza Khalid said...

walaweh, boleh try ni, untuk takutkan anak mama.. hihihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

adoi...mcm real je kalau tengok
mcm idea kreatif tapi di jalan yg salah

trah zain said...

erk,, kalo tunjuk kat mak, mau dia sakit jantung,, apa la,,hahaa

Sya Chot .. said...

euwww tgk pun geli..ehehe

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP