Friday, July 19, 2013

Pilihlah Baju Yang Sesuai Untuk Bersolat

Bersolat itu satu tuntutan dalam Islam, tetapi pilihlah baju yang sesuai untuk solat..jadikan gambar dibawah sebagai pengajaran..


Apa komen anda?...Selamat beramal..

16 comments:

Lazaac [ Dot ] Com said...

boleh tak khusyuk kalau sembahyang belakang abg ni...

Adi Zhaf said...

ish ish ish ish ish ish.........

Teacher Basariah said...

Islam itu mudah tapi janganlah sampai terlalu dipermudah..huhu..

aswadz said...

ini masing2 sendiri mau ingat.

Aida Ismail said...

Ya Allah. Benda macam ni pun tak boleh nak fikir ke? Hmm..

kacang said...

urmm2..huhu

Cleopatra Baladi said...

mngkin dia sndiri tak faham apa yg ditulis kt baju dia..hehe

Sop Nama Saya said...

rasanya dia x faham makna baju tu :)

Sop Nama Saya said...

mungkin baru belajar memahami islam
bukan solat berjemaah tp sebelah
SOp rasa rakan sebelah sedang ajar dia bersolat
sbb tu dia blom tahu adad bersolat
kita berfikiran positif ":)

Nurulee said...

sometimes orang pandang remeh je hal-hal macam ni.

i heard pakai baju gambar orang tk boleh untuk bawak solat.

but im not sure is it true or not.

anyway, we should pakai baju yg sopanlah kan. baju melayu ke. kannnnnn molek =D

Norhasniza Khalid said...

erm... tak patut lah baju yang sebegitu.. tak sesuai..

MUHAMAD AKRAM MD ALI said...

ya tuhan ku boleh pakai baju mcm ni...agaknye yg pakai baju ni x brape paham english kot>>>...

http://juaramuda.blogspot.com/2013/07/bagaimana-menarik-segala-impian-anda.html

Nayla Dyayu said...

Kalau baca tulisan di baju itu, orang yang yang di belakang bisa tak kusyuk sholatnya...

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Bo the Nerd said...

Ishh,,,betul tu. Termasuk juga pada yang pakai baju yang singkat. Bila rukuk atau sujud mesti nampak belakang.

Syazrin Rayhan said...

hai..slmt mlm, dtg blogwalking dekat sni.. Jgn mrh ye, slm kenal......

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP