Sunday, January 2, 2011

Rimau Dan Batu Nisan Merah

Selamat Tinggal Garuda, Sekarang Rimau

Pada entry kali ini seperti yang Garuda janjikan pada entry yang lepas, Garuda akan menukar nickname baru ekoran beberapa request dari pelawat blog Garuda yang confuse ni blog orang Malaysia ke orang Indonesia ekoran dari Nickname skuad bola sepak Indonesia Sang Garuda.

So setelah Garuda fikir-fikirkan memang ada rasionalnya keperluan tersebut. Jadi Garuda pun mengambil keputusan untuk menukar Nickname Garuda kepada Rimau dan selepas dari nokhtah ini dengan rasminya Garuda akan menggunakan nickname Rimau sebagai Kata Ganti Diri. Dengan bersempena tahun 2011 ni, hope semua pelawat-pelawat blog ini akan lebih selesa melayar blog ini.

So, entry kali ini Rimau nak share dengan pembaca blog Rimau pasal ada satu batu nisan ni, bukan kereta Nissan tu. Ni batu nisan kubur Islam yang Rimau jumpa sewaktu menziarah pusara ayahanda mertua Rimau di kawasan perkuburan tersebut. Agak apa yang pelik bagi batu nisan hamba Allah ini adalah tentang warnanya. Bukan apa kebiasaannya Rimau tengok Batu Nisan perkuburan Islam ni warna putih atau kelabu/hitam. Tapi yang ini memang pelik sangat. Tengoklah kat bawah ni.

Ni Gambar Real Bukan diedit.

Warna Batu nisan ni warna Merah Striking tu. Kalau masuk ke perkarangan kawasan perkuburan ini pasti semua orang akan tertoleh ke batu nisan ini sebab warnanya yang pasti menarik mata kita untuk memandangnya.

View Secara Dekat

Mengikut ibu mertua Rimau, pusara tersebut masih baru dan dia pun tak pernah lagi melihat pusara tersebut sebelum ni. Apakah motif sebenar waris si mati menanda kubur tersebut dengan baru nisan merah striking Rimau pun tak pasti. Namun yang peliknya tiada tanda nama siapa pemilik kubur berkenaan. Pelikkan...Apa-apa pun semoga pemilik kubur tersebut dicucuri rahmat dan mendapat tempat disisiNya. Amin...


Sudut Pandang Rimau (SPR) : Agak-agak color ape lagi yang ade yek....huhuhuh

51 comments:

Belalang Hijau said...

lor...igt ke pic edit tadi sbab warnanya mmg pelik sket...

ape2 pun slmt menggunakan nick name baru RIMAU!!! AUMMM!!!

shah87 said...

ok..
aku suka..
rimau malaya..
hehehehe..
takot pula aku tengok kubur tue..
hehehehehehe

nasiruddin said...

pelik niey...

Azam Shah said...

hui. wane wanii sakit bijik mate gua tgk :P

atie said...

warna die mcm kena edit ngan paint~~hehe

aNnE said...

hehe guna ganti diri yang ni macam rimau betoi pula yang bercakap..hahaha :)

OLick SyaSya said...

babe bia betikk

1st tgk batul nisan kale mrah biru hitam...

tp tertny jgk pe motif dye erk,,

xpe a babe..semoge beliau di tmpt kn owg2 yg beriman...

Al-fatihah

S.U.R.I.A. said...

ush...seriauu yer....cabooo0o00tttt

nirelwof said...

gerun gak tgk nisan tu...

wa caya sama rimau...chaiyok2

Eastboy said...

Salam. Mungkin warna nisan alaf baru kot, anyway Al-Fatihah buat arwah tersebut dan semoga rohnya bersama dengan org-org yg beriman, Amin.

ezzyra said...

moga rohnya dicucuri rhmat...amin...

fyza said...

kalau kaler pelangi nak tak..siap tujuh kaler sekali..wink2 ;)

Roket Kertaz said...

imej baru 2011 .. :D

Aretikz said...

Yezza.. rimau.. hehe.. patutlah time tinggal jejak masuk2 blog garuda.. hehe..

Apapapun.. kaler jengking xda ka? hehe..

one2paii said...

gua rasa arituh kalor putih dah abih..tuh yang die kalor merah tuh..

Wahida Nasution Thakhrim said...

sekali pandang dalam gambar pun dah naik gerun.. inikan pula tgk sendiri depan mata.. takut!!

Aoi@riena said...

siyes ke tu.. menakutkan tol... tp cam tipu... tp mmg menakotkan...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ish. knape die punye je merah menyala? tktnye

hans said...

wah
1st time tgok batu nisan ada colour2

P/S : Belia Benci Kuliah Minggu Pertama!

dikdah said...

wah..keturunan super saiya kot..hehehe

misyamissyou said...

uh nape kaler merah...striking lak tu..

alexa yussida said...

1st tyme gak tgk nisan kaler cm gitu..

alaa garuda..dah biasa pnggil garuda tapi...hurm xpela rimau pon rimau la...kata malaysian..hehe:D

Ibu HidayahAmin said...

pertama kali nampak batu nisan begitu.. lepas ni letak warna purple pula... hehehe

Cikgu Fikri said...

ha?
ingtkan edit td..
sbb cm berkilat2 warna dia..
rupanya betul..
smoga pemilik kubur tersebu dicucuri rahmat..
Al-Fatihah...

Mr. TN_SkY said...

ahaha..tuka nama ke rimau? nah! nice heheh..rimau malaya kew rimau malaysia mcm yg heboh skunk nie? hehe

Shino said...

waahh...striking sgt 2...mcm bercahaya plak...

ShinoXyuna

akU GaDis said...

wahh,, name baru ^^
hidup rimau! hehe

whitecappuccino said...

betulla..agak menakutkan!

acan ketot said...

nice rimau..hu3..

emp..plik gak nisan 2 kn...

rj Etika said...

warna macam kene edit.
haish...pelik la.
nak jugak la buat batu nisan warna kuning. :)

sAsyA said...

memg pelik

gerun pon ade gk sbb lain dr kebiasaan
sngt striking

pape pon smoga roh mereka dicucuri rahmat NYA...

ASaDa RyutaRo said...

dah jadi rimau.. ari tu garuda. dah patah sayap ea? :P

batu nisan kaler merah bukan setakat menarik perhatian, nampak seram sekali.

cemomoi said...

orang yang dah mati tanak glemer, orang yang idop buat glemer cenggitu yang herannya tu

S..U..D..@..I..S said...

ok juga dengan nikename baru....

setuju dengan cemomoi ...x payah glamour

chegu abbas said...

subhanallah....

toyolkiut said...

bg senang sedara2 nk cari kubur tu kot..
kaler unik dan satu je kt situ..
klau xnmpk jugak orang tu nk mati la gamaknya..
al-fatihah..
amin..

geekz36 said...

senang nak cari nanti. kubur makin lama makin penuh. =)

Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

.::: Princess MOMOY :::. said...

yayy....momoy suka nama baru kamu dear
rimau baru ler gagah

Saya Blogger TERENGGANU

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

biskut said...

mungkin senang nak ziarah..senang nak cam kot...

amira said...

merahnya..mcm lmpu merah plak tgok..huhu

Seri Bahasa said...

setuju sangat kalau tukar nama rimau. malaysia takde garuda sejak dulu lagi.

eqacashperlala said...

pelbagai kaler batu nisan kat tanah perkuburan ni

Adinda Amy Sensei said...

salam

eehh ada juga batu nisan kaler merah ekk...

geekz36 said...

seriously nampak macam computer edited sekali imbas

Entry terbaru: Tutorial Membuat Sticky Post di Blogspot
Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

Entry terbaru: File Hosting = Domain ?

ayuebasri said...

boleh ke batu nisan selain putih ek...confius gak nie..

DaK CoMoT said...

kaler diaaa...wuuuu terang benderang...ishhh....

Mohd Ridhuan said...

1st time tengok batu nisan warne merah...

Hanan Sofia said...

Peliknye warne merah.

nuriz said...

Patut tak nampak lama nama garuda tu

Nur Hani said...

wehh, betul ke ada batu nisan cmtu ?? ngeri betol =__="

Idalara said...

tu lah akak pun konfius gak bila guna garuda..ms sibuk2 lawan bola aritu ingatkan nk hentam garuda..sbb ingat org indon ...heheheh..eluk sgt2 lah tukar nmaa rimau..lebih mesra Malaysia gitu..

ps bab batu nisan kaler mcmtu agak menghairankan juga kan..kena buat edisi siasat nih..

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP