Wednesday, November 2, 2011

Program Seksualiti Merdeka : Apekejadahnya nie!!!

Negara kita gempar lagi dengan satu program yang dikenali sebagai Seksualiti Merdeka 2011 dengan temanya "Queer Without Fear" yang berlangsung pada 2 Nov 2011 hingga 13 Nov 2011 di The Annaxe Gallery. Program ini kononnya berteraskan perjuangan "Human Right", menuntut hak dan kebebasan golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transeksual [LGBT] untuk mengamalkan gaya hidup pilihan mereka secara sah dan terbuka. Sekilas pandang, mereka sedang memperjuangkan hak dan kebebasan dengan gaya hidup pilihan mereka dalam sebuah negara demokrasi seperti Malaysia.

Justeru itu, mereka tidak lagi teragak - agak untuk mengiklan, memperjuang dan menganjurkan programnya secara terbuka. Islam adalah agama fitrah sementara fitrah manusia ialah hidup berpasang - pasangan lelaki dan perempuan. Justeru itu, perkahwinan yang sah di sisi Islam hanyalah perkahwinan yang melibatkan lelaki dengan pasanganya perempuan yang bukan mahramnya. Sementara perkahwinan atau hubungan sesama jenis adalah suatu noda yang dilarang oleh Islam ke atas penganutnya kerana ia jelas bertentangan dengan fitrah kejadian atau ciptaan manusia di atas muka bumi.

Sudut Pandang Rimau : Jangan Undang Bala Kat Malaysia nie..Kalau Bala Turun Nanti Tak Tertanggung...

12 comments:

blog-tips-kurus said...

semoga kita sentiasa dilindungiNya..

cik panadol said...

Gilo la sape yg anjurkan ni...kasi bunuh je...

HAW said...

astaghfirullahalazim

♥ shaheizny ma ♥ said...

aduhsss.. sgt2 la c ambiga tu harus dibuang negara!!!

♥ shaheizny ma ♥ said...

aduhsss.. sgt2 la c ambiga tu harus dibuang negara!!!

♥ shaheizny ma ♥ said...

aduhsss.. sgt2 la c ambiga tu harus dibuang negara!!!

sis92 said...

serius tak faham cara pemikiran mereka yang terlibat terutama si ambiga tuh , huh!

Yatt S. said...

Si penganjur ni tak habis-habis nak buat kecoh kat negara ni. pergi balik negara asal nenek moyang kau lah. jenis orang tak tau bersyukur. huh!!!

eh ter-emo pulak aku kat sini. mahap ye.

afzalsukasuki said...

ai ringan je kaki aku pepagi Jumaat ni.ada rasa nak bunuh orang pun ada ni

aman_arab said...

Ya Allah...selamatkanlah kami dari 'bala' yang akan Kau turunkan akibat 'maksiat' ini!

fyna said...

hurm...macam2 sekarang nih...

Ezad Skytech said...

lepas satu masalah...ada lagi masalah lain timbul...huuhhh~

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP