Friday, August 10, 2012

Keputusan Terjun 10 Meter Wanita Olimpik 2012 Akhir : Pandalela Rinong Pukau Juri Untuk Terjunan Gangsa Negara


Tidak ada apa yang dapat dikatakan selain ucapan jutaan tahniah buat "Dolhpin Malaysia" Pandalela Rinong apabila membuat terjunan membanggakan buat membutirkan sebutir pingat lagi untuk negara. Pandalela yang mengutip 359.20 mata cukup untuk menobatkan beliau meraih pingat gangsa pertama negara setelah temasya olimpik 2012 London ini semakin dekat untuk melabuhkan tirainya.

Syabas dan tahniah buat Pandalela dari kami jutaan rakyat Malaysia kerana sekali lagi meletakkan jalur gemilang sebaris dengan bendera negara-negara kuasa besar sukan dunia. Sememangnya bukan satu tugas yang mudah biarpun untuk meraih pingat gangsa di peringkat tertinggi seperti Olimpik ini.

SPR : Memang tak senang duduk tengok game Pandalela terjun tadi..terharu bila tgk dia menangis gembira dapat kalungan gangsa..Tahniah Pandalela Rinong..Dolhpin Malaysia!!

10 comments:

~azillakhalison~ said...

congrats pandelela..congrats malaysia

turbinemanlog said...

heroin kita yg tak dijangka.

Pecinta pink^^ said...

terbaik..memang suspen tengok..but she deserve it..!!

Afiq Din said...

lulu the dolphin...
hehe...
harap2 bryan nicson pon dpt pingat gak

caliph shuriken said...

x sia2 dia fokus smpai abis acara kn.. congratz pandelela ^^

kaishin said...

gangsa pun ok..tahniah pandelela :)

Seri said...

banyak yg di harap tapi gagal...walaupun gangsa ia adalah yg terbaik...syabas anak sarawak...

Adam Haiqal said...

see...sukan lain pun boleh meraih emas..silapnya negara kita ni asik focus pada sport badminton,archery, certain2 je..sampai sanggup hulur 4 juta kalau menang emas.. nasib baik kalah.4juta tu mcm2 boleh disalurkan.terasa la atlet2 lain yg berjuang tu..ada pulak jurang..hum...

tirahzairi said...

tahniah kpd wira negara...hihi

dilladoodledat said...

tahniah dolphin!!!

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP