Wednesday, August 4, 2010

Adun Mati Ditembak Atau Menembak Diri Sendiri?

Kedua-dua mangsa terkulai ditempat duduk memasing


Kejadian mesteri yang digembar gemburkan di dada akhbar hari ini berikutan kes bunuh seorang bekas Adun BN di Sungai Buloh semalam (03.04.2010). Namun menjadi tanda tanya bagaimana perkara itu boleh berlaku?Dua das kesan tembakan terkena pada Siti Rohana dan satu das terkena pada Datuk Abdul Aziz Mohd Noor. Ketiga-tiga tembakan tepat seperti tembakan jarak dekat. Pelik, tembakan terlalu tepat.

Lebih memungkinkan ada diantara mereka yang membunuh antara satu sama lain sebelum membunuh diri sendiri kerena tiada kesan tembakan yang terkena pada body kereta. Kalau ada orang tembak dari luar mesti ade kesan tembakan.

Nak dijadikan cerita jumpa pistol revolver .38 dengan masih berisi dua peluru, kepunyaan Abdul Aziz, di celah tempat duduk bahagian depan Toyota Caldina yang dipandu bekas ADUN tu.

Banyak spekulasi boleh bermain difikiran kita mengenai kes ini. Jika benar perkara ini berlaku tak susah pun sebab si pembunuhnya dah pun membunuh diri.Dia dah jatuhkan hukuman pada diri sendiri. Tapi apakah motifnya...sama-sama lah kita tunggu hasil siasatan PDRM dalam masa terdekat ini..

Kesian garuda tengok nasib diorang berdua tu...org dah nak dekat sambut ramadhan yang mulia tak lama lagi, diorang sanggup bunuh diri tak nak jumpa ramadhan...ape2 pun tu spekulasi garuda la...takde kena mengena dengan hasil siasatan polis...

SPG : Nasib baik bekas Adun, Kalau tak kena pilihan raya kecil lagi...huhuhuhu.Malas betul nak jaga pilihan raya... ;)

29 comments:

Zianka Art said...

takut benar sob..
Zianka - Batik | Bordir Tasikmalaya

relevan said...

Sungguh mengelirukan ni..

Gen Fujita said...

aku tak tau nak kata apa, tunggu jelah hasil siasatan

red One_foren6 said...

kesian gak la

akuvision said...

wo rimau, ko jaga kes ni ke?, point yang aku takleh tahan yang bawah sekali tu. "Nasib baik bekas Adun", kalau dah mati tu bukan nasib baik dah tu bro~hehehe

Tomato Gurl's Life said...

hurm..pelik2..

paskal_garuda said...

hahaha...AV aku malas nak jaga pilihanraya kecil, kalau YB dah sah-sah punyer ade pilihan raya kecil...tu yang stetment "Nasib baik BEKAS Adun"...heheheh..

akuvision said...

statement baik punya tu rimau, naseb baik untuk ngko la kalau camtu~hehehe

paskal_garuda said...

hahahah...ops!!!orang mati aku gelak pulak...sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada kedua-duanyer...semoga Tuhan ampunkan dosa-dosa mereka dan dosa kita semua...amin..

AMiRU said...

Pilihan raya kecil la best, time tu la semua janji2 politik ditunaikan.. hahah

paskal_garuda said...

urm...betul2 amiru...sume dapat duit tips...huhuhuhu..

Rama2Ungu said...

mcm2 hal la.

Ninja Biker said...

sentiasa la bersangka baik

http://ninjabiker.blogspot.com/

LuVidA^^ said...

mmg pelik..tapi benar

thomas said...

Kesian,takziah kpd keluarga,kenapa sampai macam itu.

Nur -al- Ain said...

tak sabar bak tau ape motif kejadian ni.. hishhh,pelik la kan.. memang ambik jalan singkat betul..

paskal_garuda said...

ye betul dan terima kasih di atas komen kalian semua...semoga tuhan lindungi kita semua dari sebarang perkara2 jahat dan kemungkaran...Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak...

Melati Qistyna's Mummy said...

tu la pasal, xtau sape tembak sape, dr ari bc paper aritu pown dok konpius smpi skang... :P

Belajar Ilmu Komputer said...

thnks mas infonya..bermanfaat nich buat saya..sukses selalu yah mas.. blognya keren nich..kalau berkenan mau gx kita tukeran link?thnks di tunggu jawabannya di blogku..

Yuni Aisyah said...

mesti dato' tu yg tembak dlu n bru dia bunuh diri...kes nie mesti mati kat situ je...punca mengapa? n kenapa? berlaku mesti xleh nak jwp..

ieQa sWetLuv said...

haishh mcm2 skang ni

caliph shuriken said...

konpius.. pistol tu stres sbb tuu tiba2 tembak tuan dia kot.. hukk...

paskal_garuda said...

hahahah...pistol stress yek caliph...boleh eh macam tu..

Belajar Ilmu Komputer said...

Maaf telat sob..konfirmasi link sobat sudah terpasang coba cek aja yah sob..thnks dah mau tukeran link dengan blogku..

elmo blurb said...

macam2 lah .
ngeri kot mase tgk kat tv ari tuh .

belog elmo : Emosi Dalam Misteri

Dark Half said...

alaa...kalau kes2 melibatkan 'bekas' atau masih ahli politik, sure akan dibiarkan tergantung camtu jer..tgk je la nanti cane. press mmg xde kuasa penuh nak publish kan?

Latest entry: Kalau Aku Bendul, Kau Apa? Bangang?

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

iesh.. bahaya betul sekarang nie...jadi orang biasa.. jelaa..

Cik Bucken said...

kene check GSR kat tgn ni..uhuhu..

paskal_garuda said...

GSR tu ape cik bucken? Maaf hamba tumpang bertanya..

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP