Friday, July 13, 2012

Free Download Movie Mael Lambong 2012 Mediafire MKV 560MB


Filem Mael Lambong arahan Ahmad Idham Ahmad Nadzri merupakan filem komedi yang ditayangkan dipawagam pada 21 Jun 2012 yang lalu. Filem terbitan Excellent Pictures Sdn Bhd, membariskan beberapa orang pelakon utama seperti Zizan Razak, Juliana Evans, Taiyudin Bakar (Tai), Shenthy Feliziana dan lain-lain.

 
SINOPSIS
Mael Lambong (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat.
Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Rupa-rupanya Mael telah lama meninggalkan negeri kelahirannya ini kerana membawa diri.
Di kampung, Mael kembali bertemu dengan Rozie (Shenthy Feliziana), bekas kekasihnya yang kini telah bergelar tunangan kepada Tiger (Taiyudin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan yang pernah terjalin di antara Mael dan Rozie sebelum ini. Penjahat memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang mengandungi maklumat tender projek kerajaan itu akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang berlaku seterusnya?

Rimau dah sediakan link download dibawah ini untuk tontonan rakan-rakan setia blog rimau ni. Selamat Menonton..

Download Movie Mael Lambong 2012 Format MKV 560MB

2 comments:

azie namico said...

org cakap citer nie best , dari mula start sampai lah habis...kelakar !

Michelle Hopell said...

alaaa tak tengok agiii

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP