Monday, October 18, 2010

Filem Buried 2010 : Aku Dah Terkena!!!

Filem Buried 2010


Betapa excitednya Garuda sebelum tengok filem ni kat panggung. Tapi bila dah duduk dalam panggung banyak benda pelik dan bosan (rasa mcm nak keluar awal je) yang dapat disimpulkan mengenai filem ni adalah seperti berikut :

Tiket Filem
  1. Satu-satunya filem yang pelakonnya hanya sorang iaitu Ryan Reynolds. Bayangkan pelakon tambahan pun takde.
  2. Lokasi hanya satu, dalam keranda kayu tu jelah.
  3. Satu-satunya filem sepanjang 1 jam 45 minit tu tak nampak sebatang pokok pun, matahari, rumah, kereta, dan apa-apa pun.
  4. Tak tahu dia belakon siang ke malam.
  5. Filem yang nak kutuk Orang Iraq (Umat Islam) bangsa yang kejam.
  6. Tetiba bunyi azan dilaungkan dalam filem ni. Tapi tak dapat kesan azan waktu apa. (Isyak ke, Zohor ke...ape ke..)
  7. Dah kena tanam bawah tanah tapi boleh ade line talipon yang clear giler.
  8. Kesudahan yang tak mendatangkan apa-apa pada si pelakon, sebab dia duk berguling-guling dalam kotak tu minta tolong lastly mati gitu jer.


So pada korang yang dah pasang hajat nak menonton filem ni timbang-timbangkanlah fakta-fakta yang telah Garuda share di atas. Takut nanti korang akan mengalami darkfobia macam Garuda kena ni...huhuhuhuh..


SPG : Oh! lupa lak. Ada 1 je pelakon tambahan yang garuda dapat kesan. Ular sekor...hehehe...tu pun kalau leh kira sebagai pelakon lah...

34 comments:

akuvision said...

hang tengok mana garuda? pawagam ka?

paskal_garuda said...

kat wayang la bro a.v...adus!!! terkena gue...huhuhuhuh

Mr Noble said...

ni dah kali ke 2 terbaca kat blog pasal cite buried yg sangat hampeh. kesian..

Notami said...

naseb baek den x suke tgk wayang! haha

akuvision said...

samo la, lagi la den kalu cite2 thriller ni maleh sket nak tengok

Ainismaira said...

heheh..cite ape neh.. memang tension la macam tu kan..

BezBuddy said...

laa yeke?bru nak g tgk..huhu

ASSOYFINGER67 said...

kesian kao garuda...tersepit..huhu..dah tajuknyer pun buried..cuba kao sebut laju2..apa hasilnya..tak gitu..hahaha

paskal_garuda said...

hahahahah...ganas la ko assoy...

titirara said...

adeh , cite camni pun ade ? rase cam tak berbaloi je tgk .

touya said...

terima kasih kepada mereka-mereka yang kutuk filem ini . Anda telah menyelamatkan RM10 aku dari jadi mangsa menonton filem yang membosankan ini .

belalang hijau said...

nape belalang xtau pun kewujudan filem nih?

(nmpk sgt dah lame x tgk wayang)
huhuhu...

Shiela Latif said...

reject! awai awai naaa...huh!

YAT said...

wah, nsb baik skodeng cni dlu. bru bhajat nak g wyg. klu x, wat rugi je. dlm wyg gelap, kt skrin pon gelap. haha. harus dwload jela cte ni..

annazanariah said...

cite ape camtu.. hampeh je bunyinye,,,

Encik MamaT said...

save bajet ka apa ni :D

Mardhiah said...

macam mana filem ni leh masuk Mesia....

PinQib said...

nak tengok nak tengok nak tengok nak tengok..
suka ryan reynolds


Check out on these:!

Latest entry di:
Present
Lagu Nangis
Ciri bini idaman

POSH76 said...

mesti bohsan filem ni...sesak jer rasa duk dlm tu...

alinac lover said...

mak aih.bia btol..filem jimat ke apa?

ticnube said...

mmg bodo la kapir tuh... buang mase org jerk tgk...

Sabri said...

ape punye cte da..dgr pun dh nek mymph..cncel nk tgk..

Kuman Chaos said...

aku dah agak dah cite ni mesti pasai dalam lubang tu jer... nasib baik aku tak terasa nak tengok eheheh
kuman "Windows Live Writer.." Entry

beLLa said...

lah yeke? baru ingt nak tgk citer ni weekend nty. klw camtuh, cm xbebaloi je

suichi said...

hahahaha....kl camtu je muvi nih, donlod pun x berbaloi kot~~hehehe... thanx 4 the info bro!!

sue/allya/zalya said...

comform pengarah cerita neh nak save bujet, kata xde pelakon len... pelakon tambahan pon xde... gila ar...

K I E R A said...

Tak nak la pegi tgk crita ni -.-

Thanks for the info.
Mbazir duit aku ja.
HAHA

diba said...

ala..lambt bce entry ni http://dibaviolet.blogspot.com/2010/10/kotak-episod-1.html..diba pn dh trtengok last friday..haa skit ati je~

Affan Ruslan said...

haha. citer macam tu pun ada. ntah apa lah klimaks die agaknya

zai said...

haha.kawan saye tengok oun komen bende same. 1 scene, 1 orang..a.k.a. tak yah tengok kat wayang.

phatien88 said...

baru igt nak g tgk.. haha low cost nyer muvie..

cu734ngel said...

thanx for this info..hehehe memang kompem takkan tengok...

bella said...

tau xpe.bosan gile...kan garuda?hehe
follow me garuda

amir07_johor said...

baru nak tgk.. thank for the info

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP