Friday, October 1, 2010

Dimanakah Adik Nisha? - Lagi Kes Kanak-Kanak Hilang

Satu Lagi Kes Kehilangan Kanak-Kanak


Kepada kengkawan Blogger dan pembaca blog Garuda, andai anda pernah melihat kanak-kanak yang bernama Nisha ini (maklumat kanak-kanak ini seperti tertera di atas), sila hubungi Pegawai IPD Temerloh yang berkenaan di atas.Kerjasama anda semua mungkin dapat membantu penyiasatan polis serta menyelamatkan nyawa adik Nisha ini.

SPG : Dapat sebar-sebarkan maklumat ini..thanks kengkawan...

44 comments:

mama qistina said...

nak copipes boleh...saya nak curi jugak entry ni..kesian kat budak kecik ni....

paskal_garuda said...

ok..boleh...no hal...benda-benda baik nie..tolong menolong..

gnesop.com said...

kes penculikan sering berlaku..
amat merisaukan.. berhati2 selalu

misyamissyou said...

haih..kanak2 hilang lagi..smoga adik ni selamat dijumpai..

mr.curly said...

bagus war2 kn info camni.. sbenarnye ramai lg yg ilang kt luar sne..

amirasyraf said...

kesiannya kat adik nisha ni baru jer umor 2 tahun dah membuatkan ibu n bapanya sedih.....we have to find nisha.....

paskal_garuda said...

banyak laggi sebenarnya bro curly...cuma adik Nisha ni dah lama sangat Polis tak jumpa2 lagi...sian dia...tak tau nasib dia macam mane.

amirasyraf said...

jangan jadi macam kes nurin sudah lar.. :(

Siti said...

dahlah nisha ni hilang mase tarikh ari jadi siti.. pastu dia ni duduk satu daerah dgn siti..hmm tumpang sedih dgn kehilangan dia.. siti copypaste jugak blh??

azhar said...

akan diusahakan...

paskal_garuda said...

ok siti...boleh...takde masalah...jom pakat bantu membantu...moga usaha kita diberkati...amin..

honeyvsbee said...

Copy jugak lah. .mane tau kot2 blh jumpe. .

paskal_garuda said...

boleh honeyvsBee...copy la...takde masalah...

honeyvsbee said...

Dah follow jugak. .heheh

honeyvsbee said...

Dah follow jugak. .heheh

Yua Zawa said...

lagi kanak2 hilang? mak aiihh zmn skrg... smoga adik nisha djumpai kmbali dgn slamat :)

Solihin Zubir said...

aduh.. hilang lagi..
mudah-mudahan jumpa dengan selamat..

si biskut said...

aku tgok info nie kat mesin atm public bank pagi td..

ishiko said...

kesian dyaa....

paskal_garuda said...

Ye memang cik biskut, memang polis akan letak Info ni ditempat-tempat tumpuan org awam separti Bank, Petrol Pam dan hentian bas supaya org awam mudah untuk mengingat wajah adik Nisha ni...Sian dia kan...

Nurulbadiah Lai said...

huh..
that kidnapping crime cannot be acceptable..even the punishment so heavy that if the offence was convicted..punishment to death..but still..
mereka xtakut..
should be careful..:(

DEE_DEE said...

semua tempat dah tak selamat skrang...
even masjid....perlu lebih berjaga2...
huhu...

diraja22 said...

sama2 doakan kesejahteraan anakanda nisha..

Snoop said...

sama-sama kita doakan...
lagipun skg dunia dah makin x selamat..
jenayah makin berleluasa..

mama qistina said...

lupa nak gi tau yang entry saya takleh upload gambar pulok....tengah dok pening mikir nak buat cemana ni...

paskal_garuda said...

kalau tak leh upload guna je link photo tu.So tak payah upload... link picture tu kat sini...

http://3.bp.blogspot.com/__D4rRAK-eMc/TKXIGmzdmZI/AAAAAAAAARQ/Thtrwouxrdg/s320/GarudA_Nisha.jpg

ain said...

Skrg ni x aman lgkan.rompak samun bunuh culik hari2 blh dgar dan baca.duk luar rumah atau dlm rumah sama jer.rindu masa dulu2 anak2 bebas bermain....

diana said...

saye copy ye..

zulhilmi tempoyak said...

dah postkn kat fb..
:(
smoga dpt cari..

paskal_garuda said...

ok Diana...Silakan Copy...

merah_s said...

ah! satu lagi mangsa penculik kanak2. terus dibawa ke Siam. Hilang begitu saja. Kes tutup! Lebih baik cegah sebelum parah.. (ini hanya spekulasi saja.. )

KATHIRIRAJAN said...

www.club-asteria-proof.co.cc
I am Raju from India in Tamil Nadu. Now i am on a great online business deal in Club Asteria. You can make 1,000.00 USD and more with in per month from this online business without any difficult work. I will give helpful guidance to this Club Asteria. You need only computer with internet connection and some internet browsing knowledge. You need to spend only 2 hours in for per weak. I am waiting here for you.
Now am earning more than 10,000rs for per month. Don't miss it.
www.club-asteria-proof.co.cc

DKosongLapan said...

makin takot pulak dok Malaysia niii.....
macam2 kes jenayah sekaghang ni.....
kesian pade yang jdi mangse pade jenayah ni....
senang2 je deme2 (Penjahat) tu ambik kesempatan ateh kelalaian oghang lain.....

jage keluarge kite.....
jage masyarakat kite.....
ambil peduli hei oghang...
lantak le oghang nak kate ape...
janji jenayah tak berkalu...

Liverpool FC

SyaAz said...

mohon share link kat FB bleh?

SyaAz said...

sy share kat sni
http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000913380175

paskal_garuda said...

silakan SyaAz...share la link kat FB...

Hanis Azla said...

aduh risaunya.. byk sgt kes skrg ni.. smlm baru ternampak poster adik nisha ni kat memo bank. Bkn adik nisha saja.. ada satu lagi bdk yang hilang juga... sedih sgt

mrs jamal said...

Ya Allah..tak mau la jadi kat anak2 kita..minta dijauhkan Ya Allah

paskal_garuda said...

Amin...doa yang baik mrs Jamal...good2..

kikilalahsite x) said...

huhu . ya allah . harap2 la budak nie segera ditemui dalam keadaan g sihat sejahtera . amin .

haidi takeAfoto said...

hmm temerloh ke?gud info here..still xjumpe lg ek adik nisha tu..sebaya adik sy yg bongsu..cilaka btul sape yg tgamak culik bdk2 ni...haram jadah..sama2 la doa semoga adik nisha n semua knk2 yg hilang dpt dijumpai semula..dgn selamat....amin...

toyolkiut said...

tu la..
TK pun slalu ssah ati tngok budak2 skrng ni main2 sndirian wlau tepi umah,pe lg TK pn ada anak sedara sebaya tu..risau sokmo..
kot jd camni la..
sedih tak berlagu..

noie said...

nk copy gak letak kt blog n fb... senoga adik nisha dalam keadaan selamat hendaknya..

paskal_garuda said...

cik noie...sila kan copy...moga niat kita nak membantu dapat restu dariNya...

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP