Wednesday, October 13, 2010

PoliceIntimidation : Pamela Lim Cheng Yoke Perlekeh Polis

Aksi Pamela Ketika Ditahan

Wah!! panas juga bila lihat video ni. Perbuatan Pamela Lim Cheng Yoke ni berniat nak memperlekeh tugas polis. Seharusnya dia tidak perlu menulis apa-apa di atas kertas saman tu. Cuma perlu sign jer. Dan kalau tak puas hati settle di mahkamah kalau rasa diri tidak bersalah. Adakah ini tidakan yang bijak?Polis tahu apa yang dilakukan.

Perbuatannya ini mengundang publisiti murahan kerana tindakan yang memikirkan ego diri sendiri tanpa memikirkan undang-undang. Apa tujuan dia nak rakam video tersebut? Sememangnya dah pasang niat nak memperlekeh anggota polis bertugas. Nak Tahu apa hak-hak anda apabila ditahan polis, apa yang boleh buat apa yang tidak boleh Klik Di Sini.

Inilah Wajah Manusia Yang Dimaksudkan

Kalau korang nak kenal lebih rapat minah ni leh cari di Facebook. Dia ade akaun facebook. Korang leh tahu dia ni orangnya macam mane.

Kredit info untuk : Cik Belalang


SPG : Polis tu dah cakap cara baik dah, cuma dia rasa macam dia hebat. Boleh buat apa saje. Kalau dalam kesusahan nanti cari Polis juga..Apalah, org mcm ni pun ada ke..


43 comments:

GematriA™ said...

ehehehe.. tindakan berani atau gila?

paskal_garuda said...

tindakan bodoh tu GematriA...Dia rasa dia hebat kot...

suzie rahman said...

kuang ajaq noh.sekeh nak.hahaha

belalang hijau said...

aiseh ade kredit utk belalang lak...
huhuhu...

sebenarnya amoi nih ade tulis story dlm 1 blog knp dia buat mcm tue.tp belalang x igt lak name blog tue...

ape2 pun dia mmg ade niat utk malukan polis m'sia...

ASSOYFINGER67 said...

bangsaku bukan begitu...so aku taknak berkongsi 1 malaysia dengan orang macam ni

akuvision said...

aku sebagai rakan baik kepada anggota polis pun terkilan dengan perbuatan amoi / nyonya nyanyuk ni. Ada tgk kat blog belalang tadi, nak habaq kat garuda tapi dia dah buat post dah JENAYAH ITU PADAH

paskal_garuda said...

Thanks la kengkawan, Garuda pun terasa gak bile perkara mcm ni berlaku pada polis. Polis pun ada maruah jugak.seboleh-bolehnya polis nak bersikap adil kepada semua kaum tak kira bangsa. Tapi kalau ade manusia yang berperangai macam ni susah la polis nak berkompromi dengan org awam...

atie said...

eeee tak suke nye pompuan tu.. so apa tindakan lepas tu ek.. polis jgn biarkan org mcm ni sbb kalau di biarkan esok2 makin ramai yang wat macam ni.. now dah masuk blog/fb sure ramai tengok.. ada yg marah dan sya pasti ada yang suka jugak..

paskal_garuda said...

iye, memang atie. pasti ade yang suka tergelak2 tgk polis kene perbodoh2 tu. Tapi cuba dia lak duk kat tempat polis tu. Rasanya dah kena dah minah Cina tu. Nasib baik lah polis tu penyabar...huhuh. So sebagai manusia kenalah jadi manusia yang tahu nak jaga hati dan perasaan sesama manusia...

alinac lover said...

kesian pulak kt polis..

x baik la buat mcm tu

miszlullaby said...

bodoh la amoi ni.saje suke cari pasal.

Ayeem Jemain said...

bongkak pompuan ni.

Gen Fujita said...

besok kalau dah kena rompak, kalau dah kena rogol, kalau dah kena ragut, kalau dah kena cabul, pandai pulak pi carik polis buat report. I'm not talking about bad cops, I'm talking about a person with bad attitude.

paskal_garuda said...

sori kengkawan, pagi tadi video tu tak boleh tengok sebab ade pihak tertentu yang dah 'private'kan video tu kat Youtube. Ni dah ok dah. boleh tgk..

fiq said...

tu namanya kurang ajar..ego n macam bagus. walaucamna sekalipun itu mmg tggjawab polis. cari pasal lak dia..apa dia nak bktikan tah..

Anonymous said...

I have a theory.
I think the person in the video is a lawyer called June from loyarburok site.But she is holding Pamela's IC dgn driver's lesen bcos she is Pamela's lesbian lover???
So if June whom I suspect was driving under Pamela's identity ikut polis balik balai,she sure habis kena xpose when polis suruh dia wat fingerprint.
that's why she kena fight habis2 so she no need ikut balik balai
what do you think?

paskal_garuda said...

wah!!!teori tu leh digunakan juga cik Anonymous..iye lah...mane lah tahu dia pun rasa takut nak ke balai sebab guna ic org lain. takpe biar polis siasat bendaq nie. dia tak kan terlepas mana2 pun.tq..

Yui_Wani said...

Tak de pasal cari pasal...wahkakakakaa~ entah ape difikir oleh homosapiens itu. xD

alieff said...

kisahnya gini... dia nak masuk reality show tapi sumer disqualified... last2 tu yg dok sibuk publish video clip sndiri...
*konon nak kalahkan rating lady gaga kat youtube...haha*

azhar said...

dah ler salah,tunjuk keras kepala plak....

paskal_garuda said...

heheh, rumusan yang sempurna alief..heheheh..

miss chekleen said...

F*** H*** this stupid maniac..
ada ke...nak saman polis..nanti nak guna polis gak..ape ke bangang

punye la baik polis tu..
weiii APE WOMAN,U DIDNT STUDY BOUT LAW CONSTITUTION ke?ke ko bukan org Malaysia...sah2 bukan..eiiii geram aku

dah la pasan taw law..mangkok tengkat..

miss chekleen said...

err..komen2 chekleen tak berkaitan bangsa ke apa..im malaysian and didnt care sape pun yg wat salah ill hate it....

please understand kemarahan chekleen coz i never see someone so rude to police like this.

Alessandro said...

Sempoi sangat polis tu, rilek je jawab dan layan karenah perempuan tu, respek. ^__^
Tapi sikap kurang sopan yang ditunjukkan oleh perempuan tu memang tak patut lah.

Muhammad Zakir aka Hamba Allah said...

polis tu pon 1 hal dok provok dia tu, ksimpulannya 2-2 slh

Anonymous said...

bia muka burok
jgn perangai burok..
tp law perangai pon burok..
adeh.. (tulun sambung)

bloggerman said...

apa masalah nyonya ni..im scared....pala hotak lu...cheseng ngalei

gnesop.com said...

nampak sgt cam nak cari salah polis.. sbb tu dia rakam..
bg polis angin, kalau keluar perkataan luar batasan, boleh buat aduan.. cam dia conteng buku saman.. dan suruh polis tu marah..iks iks..

kalau susah, polis juga dia cari..
kalau org cam ni, x yah ckp byk.. tulis saman terus bg jer.. x yah ckp byk

one2paii said...

mmg kurang di ajau la die nie..ape hak die nak menganggu tugas polis..sepatutnya die da kena tgkap pasal mghalang tugas polis,dan apabila die buat salah,sign jerk la,yg die nak conteng2 pasai pe..

akuvision said...

mana ada hak dia nak ceconteng buku saman tu, kalau berani turun sini la amoi / nyonya nyanyuk

Normi Ali said...

ni la nyonya jinjang yg nak femes sekelip mata.....perasan hebat sngt, esok2 klu kene rogol ke, kene rompak ke, jgn panggil polis.......setel sendirik jer.....bodo piang.........biras aku yg cina tu pun malu tgk video ni...

syieda :) said...

geramnye ngn cine ouh! grrr!

MistaZam said...

@#$@#%#$% btul la org cmni!! klu rakyat malaysia cmni.. malu je!!
mmg die ni dh de niat!! benci la cina cmni! $%#%^%&^@# panas tul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sca Ndx said...

ade gambar dia,nice one.
apela cina tue, main2 polis. ikut jela kt dah setel

deno said...

apa la buat cam tu..

kalo la polis xde kat malaysia nie, kena rogol pun xde sape nak bantu...
jenayah pun bleh jadi, kalo kena samun ke apa kew, kan ke mampus si amoi tu..

sedar la woi amoi!!

sue/allya/zalya said...

ngox ngex betoi.

Ms MPC here:D said...

geram plak aku ngn c pamela ni...huh

Anonymous said...

amboi...ramainye yg marah kt pamela ni...bila aku tgk video, mmg mcm2 teori leh kuar...xleh nk salahkan pamela tu je....aku pon ade teori aku sndr...

bg aku la, aku tgk polis2 tu xmacam polis 'betul' la...ye la...skrg ni bnyk kes penjenayah yg menyamar jd polis la penjawat awam la semata-mata nk menyamun mangsa....si pamela ni react cmtu, record video semua tu maybe dia rasa 'tak sedap hati'....sbg langkah berjaga2/keselamatan, dia berlagak la cmtu...atleast kalo jd ape2 kt dia sekurg2nye dia ada bukti yg polis2 tu adalah polis paksu...

izyani colep said...

mcm bagus lah. buat perangai cam bagus sgt. dia sbnrnya intimidated by them, sbb tu dia conteng2 saman tu, dengan harapan saman tu x lg valid. meluattt ai..

Ainismaira said...

berani die mainkan polis ye.. ni ank polis dtg..ade berani ke x.. hehe

black_mel said...

dia mempermainkan polis..bila kena ugutan atau ada kaum keluarga dia kena bunuh,tgk dia nak rakam guna kamera atau nak pegi report dekat polis..

Wan Gerrard said...

Adoi2 memalukan rakyat Malaysia la nenek ni. dengar dia cakap pun dah meluat, nasib baik polis tu sabar je..
lepas ni g belajar undang-undang semula

Syburi Times said...

Amoi ni hanya memalukan diri sendiri saja. Dia membuang masa polis yang dibayar dengan wang rakyat untuk layan perbuatan dia yang menconteng surat saman polis. Pandai pula dia blurkan perbuatan dia conteng surat saman polis.

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP