Friday, June 4, 2010

Sindiket Penyebaran Virus HIV!!!.. Waspada


Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. .. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV.. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati …. Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih antaranya..:

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai danmenimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi “Welcome to the real world, you are now HIV positive’ . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati … .

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman…jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling. Mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos. Order di tempat lain.
Ini adalah nyawa anda. So harga kehidupan yang hanya sekali ini..




p/s : maklumat ni dipetik dari sumber : DrMuhd Hishamuddin b Abdul Halim, Professor & Head Dept. of Chemical Pathology, School of Medical Sciences USM, Kubang Kerian, Kelantan MALAYSIA.

9 comments:

akuvision said...

hohoho bahaya ni, pernah baca gak artikel ini. Mungkinkah ini diakibatkan oleh segelintir masyarakat yang suka meminggirkan mereka?, mungin tidak!

Bert said...

bagus info ni tuan..lps ni akan lebih berjaga2 lagi

paskal_garuda said...

kita yang dah besau ni ok la..anak2 kita tu yang kita kena awasi..dorg takpaham benda2 macam nie..kalau kena sian dorg..

buyat(bebola tomato) said...

btol 2...harap2 kt malaysia xde kes mcm ni...
tp still kene berjage2

MissXYZ said...

kurang ajar la kan wt cm tu cisss!!!

hrp tuan umh sihat sokmo =)

kacang said...

bahaya niee.huhu

ASaDa RyutaRo said...

bahaya betui.. maksudnya kat mana2 pun kena hati2. kadang terasa ragu2 nak makan kat kedai bila fikir benda cam ni. isk!

sama2 kita berwaspada =)

hani said...

jangan la org malaysia terikut pula..takut tul..

RastaMat said...

Bro,gud info..
anyway, samela entry kite ni..
hehe..

http://rastamat4.blogspot.com/2010/02/hiv.html

Kedudukan Liga Super / Liga Premier Malaysia 2012

Maklumat anda :

IP